Sunday, September 27, 2009

Love in the Time of Science

Haftanın Albümü olmakta kendisi.
Emiliana Torrini - Love in the Time of Science
  1. "To Be Free"
  2. "Wednesday's Child"
  3. "Baby Blue"
  4. "Dead Things"
  5. "Unemployed in Summertime"
  6. "Easy"
  7. "Fingertips"
  8. "Telepathy"
  9. "Tuna Fish"
  10. "Summerbreeze"
  11. "Sea People"

İzlanda'nın bağrından kopup gelmiş, hafif boğazdan gelen güzel sesli bir hanım kızımız Emiliana Torrini. İzlanda'dan zaten güzel şeyler çıktığını biliyoruz (bkz: Björk) ama kendisi tarz olarak benzeşse de oldukça farklı Björk'ten. Daha yumuşak, daha popumsu, daha az deneysel. İsmini Gabriel Garcia Marquez'in Love in the Time of Cholera (Kolera Günlerinde Aşk) kitabından almış olan Love in the Time of Science da aslında diğer albümlerinden daha farklı (ve bence en iyi albümü zaten) bunun sebebi de bu albümde Tears for Fears'ın üyelerinden Rolan Orzabal ile çalışmış olması zaten. Diğer albümlerine göre daha hareketli, daha çok trip-hop. Emiliana Torrini diyince akla gelen şarkı olan To Be Free'nin bu albümden çıkmış olmasının dışında öne çıkan parçalar Baby Blue, Unemployed in Summertime, Dead Things, Easy ve Tuna Fish. Ama bu demek değil ki diğer parçalar kötü. Bana kalırsa albümde tek bir kötü şarkı bile yok, hepsi özenle seçilmiş ve yerlerine oturmuş.

Albüm en sevdiğim albümüyse To Be Free de en sevdiğim şarkısı. Kendime sürekli sorduğum ama cevap bulamadığım soruları barındırması da cabası.

It shouldn't hurt me to be free
It's what i really need
To pull myself together
But if it's so good being free
Would you mind telling me
Why i don't know what to do with myself?

Klibi de çok hoşuma gidiyor, her ne kadar şarkının sözleriyle bir alaka kuramasam da (vampir mi ısırmış klipte?) farklı bir havası var, hoş bir video.



Sözlerimi de diğer bir bayıldığım şarkısından bir kupleyle bitirmek istiyorum.

Unemployed in summertime
I've only just turned 21, I'll be ok.

1 comment: